Introduction - introductie

This blog is not a trail guide. It is about the beauty and the diversity of Curaçao.
There are dry months and wet months, days with wind or storm or no breeze at all.
Due to the weather conditions, you may find he trails to be very different from what our pictures show.

Most recent hikes are described in Dutch / Nederlands (kijk voor de laatste wandelingen in het blogarchief). De paden veranderen snel.

The other entrees are in English. Our main object is to show the beauty of the island. We cannot always give exact directions of trail heads or ends.
Many trails change, closed by owners, or overgrown. . the maintenance depends on
enthusiastic volunteers. Our group tries out new trails too.

Important: never go hike alone! When visiting popular places like the Salt pans of Jan Kok or Ascencion Bay don't get out of your car unless other people are there. Leave money, cards and other valuables at the Hotel.
If you have no one to come with you, take a hiking tour with a guide. Please read the page with
tips and info
!
Do not touch the
Manzanilla tree or its leaves and apples. They are poisonous.
Enjoy Hiking Curaçao!
______________________________________________________________________________________________________

Natuurwandelingen op woensdagmiddag in December 2012


Natuurwandelingen op woensdagmiddag in December 2012


Wandelen bij Boka Patrick - 5 December 2012, gaat door.

Verzamelen bij het tankstation in Barber. Vertrek om 16.00 uur precies.

Via een onverharde weg lopen we naar de noordkant. Onderweg komen we langs restanten van de plantage, o.a een waterput, het kokospalmenbos en de ruine van een oude opslagruimte.
In de prachtig gelegen Boca Patrick zullen we even strandjutten. Hierna lopen we door over het ruwe kustplateau naar de suplado, bij een beetje ruwe zee een indrukwekkend zeewaterspel.


Wandelen van Vaersenbaai - Bullenbaai - 12 December 2012. Is Afgelast.

Verzamelen bij Vaersenbaai op de parkeerplaats van Kokomo beach. Vertrek om 16.00 uur precies.

De wandeling gaat over een smal kustpad met prachtig uitzicht over zee. Bij Boca Uniko moeten we in de rooi afdalen en hierna weer een steile helling opklauteren. Onderweg wordt gewezen op enkele bijzondere planten/bomen, die karakteristiek zijn voor dit kalkterras.


Wandelen van Mishe naar Noordkant - 19 December 2012

Verzamelen bij het restaurant “Landhuis Mishe” (Westpunt). Vertrek om 16.00 uur precies.

Komend vanuit Barber, voorbij Boca Tabla zien we aan de rechterkant zendmasten op een heuvel, ongeveer 100m verder ligt aan de rechterkant van de weg het restaurant”Landhuis Mishe”.
Van hieruit wandelen we naar de Noordkant. We volgen slingerpaadjes over de heuvels, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben. Na wat regenval ondergaat dit landschap een verrassende verandering. Op de terugweg bezoeken we verschillende boca’s.


DETAILS wandelingen
- Vanaf 15.45 mogelijkheid om te betalen
- Vertrek om 16.00 precies (hier houden we ons strikt aan anders halen we de terugkomst niet voor het donker, dus kom op tijd!)
- Terug uiterlijk 18.30
- Naf. 15 per persoon voor elke wandeling

De wandelingen gaan over onverharde paden, hier en daar heuvelachtig met kleine stukjes over rotsachtige bodem. Er wordt een stevig wandeltempo gehanteerd, waardoor deze niet geschikt zijn voor personen met knie- en rugklachten. Geadviseerd wordt stevige wandelschoenen/gymschoenen en een flesje water mee te nemen. De groepjes blijven klein en wandelen is op eigen risico.
Inschrijven kan via het registratie formulier op de website www.curacaofootprint.org of via mail op info@curacaofootprint.org. Geeft u ook aan met hoeveel personen u in totaal meedoet!


In verband met de feestdagen vinden er in de maand December drie georganiseerde wandelingen plaats. We organiseren echter ook gegidste wandelingen voor prive-groepen indien gewenst. Wilt u graag een gids voor een natuurwandeling met uw familie of vrienden, neem dan contact met ons op op het emailadres info@curacaofootprint.org of bel ons op 5228289 of 5698811. Prijzen vanaf Naf.75 gulden (voor groepen tot 5 personen).

Register NOW!


Our mailing address is:
Caribbean Footprint
Willemstad, Curacao
Willemstad, No Region 0
Netherlands Antilles