Introduction - introductie

This blog is not a trail guide. It is about the beauty and the diversity of Curaçao.
There are dry months and wet months, days with wind or storm or no breeze at all.
Due to the weather conditions, you may find he trails to be very different from what our pictures show.

Most recent hikes are described in Dutch / Nederlands (kijk voor de laatste wandelingen in het blogarchief). De paden veranderen snel, ze groeien dicht of worden gesloten. Er komen ook nieuwe routes bij.

The other entrees are in English. Our main object is to show the beauty of the island. We cannot always give exact directions of trail heads or ends.
Many trails change, closed by owners, or overgrown. . the maintenance depends on
enthusiastic volunteers. Our group tries out new trails too.

Important: never go hike alone! When visiting popular places like the Salt pans of Jan Kok or Ascencion Bay don't get out of your car unless other people are there. Leave money, cards and other valuables at the Hotel.
If you have no one to come with you, take a hiking tour with a guide. Please read the page with
tips and info
!
Do not touch the
Manzanilla tree or its leaves and apples. They are poisonous.
On all photos copyright of the owners.

Enjoy Hiking Curaçao!
______________________________________________________________________________________________________

Kabritenberg Wandelverslag 19-01-2014

Aankondiging: We verzamelen bij de aanlegstijger na Baya Beach, bij de duikoutfit van Ramon Korving. Het Schiereiland oprijden en het Quarantainegebouw niet voorbij rijden.

Verslag en foto's: G.K.

Een klein groepje van drieentwintig wandelaars zetten hun beste beentje voor. De aanlegstijger met de Ferry achterlatend voor wat het was, begonnen de lopers de weg naar Directiebaai op te gaan. Na het quarantaine gebouw aan de rechterhand houdend werd al gauw de afslag gevonden, die ons naar het baaitje leidde. Enkele badgasten telden de voorbijgaande wandelaars af. Een soort bermtourisme leek me.


Al vlug hadden we de koralen onder onze schoenen en liepen we hinkepotend naar het bultje stenen, dat ons de weg wees over het maanlandschap, dat ons naar Barbarabeach voerde. 


Van hier uit liepen we geasfalteerd. Het rotsachtige Kabritenbergpad naar boven was voor velen een makkie. 


Het uitzicht over de rand van de berg was steil naar beneden en liet zien, dat je daar straks ergens onder het lover een weg moest banen.


Het uitzicht over het Spaanse Water is in een woord fantastisch. Met een blik naar het hotel van Hyatt begonnen we aan de afdaling, maar je kon er niet al te veel naar kijken, daar je verduveld goed je voeten moest neerzetten om niet in moeilijkheden te geraken.


Het pad rond de berg is altijd een verademing. Goed onderhouden en anders heeft een ieder een schaartje bij zich om een takje dat dwars zit tot de orde te roepen. 


De rotspartijen  door hun kleurschakeringen immer een byzondere bezienswaardigheid. De doorkijkjes naar de overkant waar de Old Quarry golfbaan ligt, geven je het gevoel dat er aan de overkant een lusthof is geschapen.
Langs de mangroven die met hun luchtwortels een unieke encounter is, doet ons denken dat we in een zeer apart stukje Korsow vertoeven.
De trap op naar boven geeft aan, dat we nagenoeg aan het einde van onze wandeling zijn. De geasfalteerde afdaling met hier en daar een pothole brengt ons terug naar onze autos.