Introduction - introductie

This blog is not a trail guide. It is about the beauty and the diversity of Curaçao.
There are dry months and wet months, days with wind or storm or no breeze at all.
Due to the weather conditions, you may find he trails to be very different from what our pictures show.

Most recent hikes are described in Dutch / Nederlands (kijk voor de laatste wandelingen in het blogarchief). De paden veranderen snel, ze groeien dicht of worden gesloten. Er komen ook nieuwe routes bij.

The other entrees are in English. Our main object is to show the beauty of the island. We cannot always give exact directions of trail heads or ends.
Many trails change, closed by owners, or overgrown. . the maintenance depends on
enthusiastic volunteers. Our group tries out new trails too.

Important: never go hike alone! When visiting popular places like the Salt pans of Jan Kok or Ascencion Bay don't get out of your car unless other people are there. Leave money, cards and other valuables at the Hotel.
If you have no one to come with you, take a hiking tour with a guide. Please read the page with
tips and info
!
Do not touch the
Manzanilla tree or its leaves and apples. They are poisonous.
On all photos copyright of the owners.

Enjoy Hiking Curaçao!
______________________________________________________________________________________________________

Wandelverslag Seru Bientu. 8 februari 2015

(Deze wandeling is in het Christoffel National Park)Iets later dan het plan was zette de stoet zich in beweging om zich aan de klim naar de Seru Bientu,Windberg, te wagen. 


De Bromelias waren uitgebloeid, maar de witte orchideeen toonden hun volle pracht. Dit is een beschermd gebied, waar velen na ons ook willen genieten van deze zeldzame bloemen.


 

De Sabalpalmen zijn altijd een lust voor het oog en voor de verandering het regende niet. We hoefden gelukkig niet te schuilen achter de palmenstam. We hielden even een rustpauze en dronken ons moed in voor de volgende stijging.Boven op de top aangekomen werd er driftig naar beneden gebeld en het schitterende uitzicht naar alle kanten medegedeeld. "Is dat alles"! 
 Meende ik te horen. De achteropkomenden hebben toen besloten, het maar voor gezien te houden.2 uur en 10 minuten waren we onderweg geweest.
Met een vrolijke wandelgroet,
G.K. (foto's en verslag)