Introduction - introductie

This blog is not a trail guide. It is about the beauty and the diversity of Curaçao.
There are dry months and wet months, days with wind or storm or no breeze at all.
Due to the weather conditions, you may find he trails to be very different from what our pictures show.

Most recent hikes are described in Dutch / Nederlands (kijk voor de laatste wandelingen in het blogarchief). De paden veranderen snel.

The other entrees are in English. Our main object is to show the beauty of the island. We cannot always give exact directions of trail heads or ends.
Many trails change, closed by owners, or overgrown. . the maintenance depends on
enthusiastic volunteers. Our group tries out new trails too.

Important: never go hike alone! When visiting popular places like the Salt pans of Jan Kok or Ascencion Bay don't get out of your car unless other people are there. Leave money, cards and other valuables at the Hotel.
If you have no one to come with you, take a hiking tour with a guide. Please read the page with
tips and info
!
Do not touch the
Manzanilla tree or its leaves and apples. They are poisonous.
Enjoy Hiking Curaçao!
______________________________________________________________________________________________________

Natuurwandelingen op woensdag middag/ Kaminata riba djarason atardi


Natuurwandelingen op woensdag middag/ Kaminata riba djarason atardi.

Natuurwandelingen op woensdagmiddag in Oktober!
En ook in de maand oktober wandelen we op de woensdagmiddagen! De volgende routes zijn gepland:

Bullenbaai-Vaersenbaai
3 oktober 2012Parkeren bij Vaersenbaai/Kokomo beach
Vanuit Vaersenbaai stappen de wandelaars in 1 a 2 auto’s en rijden naar Bullenbaai. We volgen het mooie kustpad over het kalkterras naar Vaersenbaai. Onderweg hebben we schitterend uitzicht over de steile kalkwanden en zee. Er zijn 3 pittige hellingen die we af en op moeten “klimmen”.

Boka Sami
10 oktober 2012Parkeren aan de achterkant van “Wederfoort” duikschool. Dit is een natte voeten wandeling! Doe gympjes aan die je na de wandeling kunt uitwassen.
We lopen langs de waterkant van de salina bij Boca Sami. Het eerste gedeelte is een pad, maar vanaf de dam zullen je voeten lekker nat worden. Onderweg komen we met een beetje geluk verschillende krabben en watervogels tegen, die ieder hun eigen verhaal hebben.

Ascencion
17 oktober 2012Parkeren langs de weg naar Westpunt, ter hoogte van de afslag naar landhuis Ascencion.
Een wandeling door een stuk verleden tijd van de plantage Ascencion. Bijzonder opvallend zijn de inspanningen die gedaan zijn om zoveel mogelijk regenwater op te vangen. Bij de boca lopen we naar de noordkant, van waaruit het meestal lukt om schildpadden te ontdekken. Terug lopen we door het mansalinabos en zullen daar zeker mangrove krabben zien.

Boka Tabla
24 oktober 2012Parkeren bij het eerste huis, bij de afslag naar Boca Tabla
We wandelen door een rooi met zeer oude mansalina bomen naar Boca Kalki. Het ontstaan van een boca is hier duidelijk te zien. Over de ruwe noordkust wandelen we naar Boka Pistol, deze boka geeft ons bij een beetje ruwe zee een mooi waterspektakel. We lopen een hoger gelegen kalkterras op en daar hebben we een prachtig uitzicht.
Even rustig zittend op een rotsblok ervaar je ruimte en zie je een prachtig stukje Curacao. Bij de laatste zonnestralen eindigen we bij Boca Tabla.

Caracasbaai schiereiland
31 oktober 2012Parkeren bij Carasbaai uiterst links, bij de 2de rotonde, vlak bij restaurant aan zee.
Deze wandeling is geschikt voor wandelaars die stevig kunnen doorlopen en geen problemen hebben met nivoverschillen door losliggend rotsgesteente. Het is een smal pad, dat om de Kabrietenberg heen leidt. Onderweg zien we de bijzondere kalkvegetatie. En onverwacht mooie uitzichten.

DETAILS wandelingen
- Vanaf 16.15 mogelijkheid om te betalen
- Vertrek om 16.30 precies (hier houden we ons strikt aan anders halen we de terugkomst niet voor het donker, dus kom op tijd!)
- Terug uiterlijk 19.00
- Naf. 15 per persoon voor elke wandeling

De wandelingen gaan over onverharde paden, hier en daar heuvelachtig met kleine stukjes over rotsachtige bodem. Er wordt een stevig wandeltempo gehanteerd, waardoor deze niet geschikt zijn voor personen met knie- en rugklachten. Geadviseerd wordt stevige wandelschoenen/gymschoenen en een flesje water mee te nemen.
De groepjes blijven klein en wandelen is op eigen risico.
Inschrijven kan via het registratie formulier op de website www.curacaofootprint.org of via mail op info@curacaofootprint.org. Geeft u ook aan met hoeveel personen u in totaal meedoet!

Copyright © 2012 Caribbean Footprint, All rights reserved.

Our mailing address is:
Caribbean Footprint
Willemstad, Curacao
Willemstad, No Region 0
Netherlands Antilles