Introduction - introductie

This blog is not a trail guide. It is about the beauty and the diversity of Curaçao.
There are dry months and wet months, days with wind or storm or no breeze at all.
Due to the weather conditions, you may find he trails to be very different from what our pictures show.

Most recent hikes are described in Dutch / Nederlands (kijk voor de laatste wandelingen in het blogarchief). De paden veranderen snel, ze groeien dicht of worden gesloten. Er komen ook nieuwe routes bij.

The other entrees are in English. Our main object is to show the beauty of the island. We cannot always give exact directions of trail heads or ends.
Many trails change, closed by owners, or overgrown. . the maintenance depends on
enthusiastic volunteers. Our group tries out new trails too.

Important: never go hike alone! When visiting popular places like the Salt pans of Jan Kok or Ascencion Bay don't get out of your car unless other people are there. Leave money, cards and other valuables at the Hotel.
If you have no one to come with you, take a hiking tour with a guide. Please read the page with
tips and info
!
Do not touch the
Manzanilla tree or its leaves and apples. They are poisonous.
On all photos copyright of the owners.

Enjoy Hiking Curaçao!
______________________________________________________________________________________________________

Kabrietenberg

Beste Wandelaars,

In Slochteren kijken de mensen alleen maar naar de lucht. 't kan vriezen of dooien. Wordt het mist of regen. Windveren, storm of windstilte, het is ons allemaal om het even, want wij wonen niet in Slochteren. Wolkbreuk, overstroming of de Tsunami gebeurt altijd ergens anders, tenminste dat zei ongelovige Thomas en dat hebben we geweten.

Weer of geen weer, er op uit is ons devies. Regen en wind kunnen ons niet deren, de natuurelementen zullen het ons leren. Klereweer moet de Indiaan gedacht hebben, terwijl hij beschutting zocht onder een overhang heel diep in het woud. Haren nat , peniskoker nat en de pijl en boog nat. Alles nat. De spanning, van wie of wat ook maar gespannen is, verslapt. Geen beer meer te zien. Ga ik ook maar mijn wigwam in om bij moeders de vrouw een bakkie leut te drinken en te luisteren naar haar gierende schoorsteen verhalen.

Te gek he, zult U zeggen! Daar lopen we helemaal niet aan te denken, als we zo in de stralende zon rond de Kabritenberg lopen.
Neen, we maken elkaar juist attent op de byzonderheden langs ons pad. De prachtige vergezichten, de geur van de Salie en Watakeli, de stekels van de Cadushi en Enfrou, de sumpias van de Wabi en Brazil en de luchtwortels van de Mangrove We wijzen naar de kraamkamers van de vissen tussen deze luchtige wortels. In dit gebied schijnt de alom bekende Pechi Pluma zijn optrekje eens gehad te hebben vanwege de geweldige doorluchtigheid en het fantastische visgebied.

Vervolg van dit verslag komt nog.
Foto's en verslag: G.Kroeger